Proaktivno održavanje informatičke opreme

Proaktivno održavanje – sastoji se od redovitog praćenja računalnih sustava

Što obuhvaća proaktivno mjesečno održavanje i koje su prednosti?

Proaktivno održavanje – sastoji se od redovitog praćenja i nadzora vitalnosti računalnih sustava radi pravovremene detekcije mogućih kvarova i ispada sustava.

Mjesečno održavanje se sastoji od broja zakupljenih sati na mjesečnom periodu koji se iskorištavaju radi provjere integriteta IT sustava.

Tu najčešće uključuje mjesečni pregled i nadzor vitalnosti IT opreme, kao što je npr.,

  • provjera diskovnog podsustava na serverima i storage sustavima
  • provjera izvršavanja backup podataka
  • skeniranje antivirusnim sustavom radi pronalaženja i uklanjanja malicioznog softvera
  • provjera i instalacija sigurnosnih zakrpa na operativnim sustavima te firmware upravljačkog softvera
  • provjera logova na serverskim i storage sustavima
  • provjera routera i firewall uređaja
  • promptno rješavanje kritičnih problema
  • upozoravanje na moguće rizike i propuste na IT infrastrukturi
  • poduzimanje mjera za sprečavanje i minimiziranje pada infrastrukture

Kod mjesečnog ugovornog održavanje jamčimo:

  • brz i zajamčen odaziv u slučaju kvara ili drugih aktivnosti koje su potrebne za IT infrastrukturu, kao npr., brza nabava, instalacija i implementacija nove informatičke opreme, instalacija dodatnog softvera, pomoć u radu, savjetovanje, promptno rješavanje kritičnih problema i ostalo.

Po ovoj usluzi se ne morate brinuti što će se dogoditi ako npr., printer prestane raditi, ne možete se spojiti na neki servis, ne možete pristupiti datotekama ako se dogodi neočekivani kvar, ispad opreme iz mreže i drugo. Uvijek ćete se moći osloniti na brzu IT podršku koja će kvarove i ostale zahtjeve ukloniti i izvršiti u minimalnom vremenskom razdoblju.

odrzavanje-racunala-it-sustava
Kroz takvo održavanje ispadi i kvarovi u informatičkom sustavu su svedeni na minimum što uvelike utječe na sam rad poslovanja, pogotovo kod korisnika koji si ne mogu ili ne smiju priuštiti kvarove koji im onemogućavaju daljnji rad poslovanja, pristup datotekama, internetu, mailu i sl.

Posebnu pozornost posvećujemo sigurnosti kompletne mreže implementacijom raznih sigurnosnih rješenja kao što su detekcija i prevencija od neovlaštenih upada, detekcija i eliminacija malicioznih softvera, detekcija i blokada malicioznih web stranica, blokada zero-day virusa, implementacija VPN veza za sigurno spajanje dislociranih mreža, online i offline backup podataka itd.

Cijena mjesečnog održavanja / nadzor informatičke opreme

Cijena paušalnog mjesečnog održavanja varira o količini i složenosti IT opreme.
Za male tvrtke se kreće od 150€ + PDV mjesečno

Zatražite neobvezujuću ponudu već sada!

Svaki sustav je specifičan ovisno o količini računala, servera, printera, stupnju sigurnosti itd. Zbog toga je svaka tvrtka jedinstvena, a da bi saznali točnu cijenu održavanja, potrebno nas je kontaktirati.
Držimo se iskrenog i fair play odnosa s našim partnerima i klijentima, strogo se pridržavamo pravilima o tajnosti podataka bilo da su naši korisnici pod ugovornom obvezom ili ne.